Dişçide Diş Beyazlatma Uygulamaları
Çay, kahve, sigara gibi renk bırakan maddelerle diş fırçalamayı aksatmak, yanlış diş fırçalamak, diş bozuklukları nedeniyle fırçanın her yere ulaşmaması gibi sebeplerden ötürü diş taşı oluşur, diş yüzeyinde renk değişimleri meydana gelir. Diş yüzeyindeki sararmalar, nokta şeklindeki lekeler elbette sağlıklı ve temiz bir görüntü oluşturmuyor. Lekeler hem görsel açıdan rahatsız edici hem de uzun vadede diş sağlığı için çürümenin zeminini oluşturmada etkili. Dişçide diş beyazlatma yaptırmak isteyen hastalara öncelikle diş taşı ve diş yüzeyi temizliği yapılır. Diş temizliği sonrasında ise rengini kaybeden dişlere doğal bir renk kazandırmak amacı ile diş beyazlatma yapılır. Dişçide diş beyazlatma yaptırmak isteyenlerin kafasında, bir defa yaptırırsam daha çabuk rengi sararır, diş taşı oluşur gibi bilimselliği bulunmayan söylentiler olabilmektedir. Diş beyazlatmadan sonra zamanla diş hekiminin talimatlarına uyulursa süreç daha verimli bir şekilde geçmektedir. Burada dişlerin düzenli bakımı da önem kazanmaktadır.
Diş Beyazlatma Sorularınız için Bizimle
0212 288 58 57 Numaralı Telefondan
İletişime Geçebilirsiniz
Dişçide Diş Beyazlatma Nasıl Oluyor?
Diş beyazlatma işleminde dişlerin rengini 8 – 11 ton açmak mümkündür. Her bireyin diş rengi kendine has olduğundan doğal diş rengine dönüşüm yapılabilir. Bu işlem kesinlikle boyama işlemi değildir. Diş hekimi, özel kimyasal ürünler kullanarak dişin yüzeyine yer edinen lekeler çıkartılarak ortaya dişin kendi rengi çıkartmaktadır. Dişçide diş beyazlatma yaptırdıktan sonra ilk 48 saat işlemin kalıcı olması açısından koyu renkli tüm yiyecek ve içeceklere ara verilmesi öneriliyor. Dişçide yapılan beyazlatma işlemine ofis tipi diş beyazlatma veya ofis bleaching deniyor. Bu işlem yaklaşık 1 saat sürüyor. Buradaki seans planlaması yapılan ön muayene sonucunda diş hekiminin yönlendirmeleri ve hastanın istekleri doğrultusunda oluşturulmaktadır. Diş beyazlatma sonrasında en çok şikâyet edilen şey dişlerin tekrar renk değişime uğramasıdır. Bunun olmasını önlemek için uzman diş hekimi Özcan Çakmakcıoğlu temizlik ve bakımın nasıl olması gerektiğini detaylıca anlatıyor. Düzenli diş fırçalama, kaliteli macun, diş ipi ve en önemlisi ağız gargarası kullanmak dişlerin uzun süre beyaz ve sağlıklı kalmasını sağlıyor.
Dişçide diş beyazlatma tedavisi hakkında bilgi almak veya tedavi olmak için merkezimize uğrayabilir, telefonla randevu alabilirsiniz.
Diş Beyazlatmak için Neler Yapılır?